laseren schimmelnagels

Een schimmelnagel is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel, veroorzaakt door een infectie met een huidschimmel

Met de YAG laser is een nieuwe pijnloze behandeling mogelijk voor schimmelnagels. 

schimmelnagel

Een schimmelnagel ontstaat door zogeheten dermatofyten, dit is dezelfde schimmel als voetschimmel. Vocht en warmte geven de schimmel de kans en tijd om zich te nestelen in de huid en nagels. Het is zeer besmettelijk en je kunt ook jezelf besmetten van 1 teennagel naar alle teennagels.

Geduld is belangrijk aangezien de teennagels langzamer groeien dan die van de handen, ze groeien ongeveer 1 millimeter per maand.  Maar als het goed is zie je na een aantal weken dat er een gezonde rand ontstaat bij de nagelriem.

Behandeling

Voor de laser behandeling, wordt de schimmelnagel eerst goed dus gefreesd, waardoor de laser beter tot aan de schimmel kan komen.

Tijdens de behandeling wordt de nagel behandeld met de laser. Dit kan een warm of tintelend, niet pijnlijk gevoel geven.

Direct na de behandeling dient men de voeten bloot te laten, de warmte moet eruit.

Om van de schimmelnagel af te komen zijn verschillende behandelingen nodig en is het belangrijk om ook het thuis advies op te volgen.

Thuis advies

– Sokken binnenste buiten op 60 graden wassen
– Schoenen moeten aan de binnenzijde met een antischimmel poeder behandeld worden (Daktarin)
– Schoenen afwisselen, dat wil zeggen draag een paar schoenen en dan zet je ze een dag of 4 weg, draag dan andere schoenen, zo kunnen schoenen luchten
– Smeer je voeten in met Tea Tree crème of olie na het wassen
– Gebruik een anti schimmel middel, dagelijks op je nagels
– Maak je douche en of bad schoon met Azijn
– Voeten zo veel mogelijk luchten, bloot en droog houden. Denk er aan om na douchen tussen tenen goed af te drogen
– Laat je schimmelnagels dun freezen door de pedicure, dan kan de laser zijn werk doen en het antischimmel product kan beter bij de schimmel.
-Van binnenuit door voeding: gist en suikers of lactose kunnen boosdoeners zijn. Raadpleeg hiervoor een voedingsdeskundige

Scroll naar boven