Social - Facebook Social - Instagram

Elektrisch ontharen

Voor dames en heren met ongewenste (over) beharing is het mogelijk om deze (voor heel lange tijd ofwel definitief) te laten verwijderen door middel van elektrisch ontharen. U kunt eventueel eerst een afspraak maken voor een gratis informatie gesprek. We bekijken dan of elektrisch ontharen geschikt is of dat een ander type ontharing beter voor u van toepassing is. Telefonisch overleg is natuurlijk ook mogelijk en kunnen we desgewenst meteen een afspraak voor behandeling inplannen.

Schoonheidsspecialiste Irma heeft de specialisatie Elektrisch ontharen met het landelijke vakdiploma, is erkend bij de ANBOS en in het bezit van de bijbehorende AGB code. Om zich nog verder te specialiseren in haar vak blijft zij bezig met opleiding, de meest recente is de basis en vervolgopleiding bij Uconsultancy, met als aanvulling de masterclass elektrisch ontharen.

Wat is elektrisch ontharen?

Met elektrisch ontharen kun je ongewenste haargroei verwijderen. Er wordt een dun naaldje langs de haar in het haarzakje naar binnen gebracht, erna zorgt een klein stroomstootje ervoor dat het haarzakje verwijderd wordt. Doordat de haren één voor één behandeld worden is het een tijdrovende bezigheid, het is daarom ook aan te bevelen om bij grote oppervlakten waar mogelijk te kiezen voor laserbehandeling. Laser ontharing is alleen geschikt voor gepigmenteerde haren, dus blonde en grijze haren zullen alleen door elektrisch ontharen definitief verwijderd kunnen worden. Zie ook informatie op onze website bij laser ontharing.

Waar moet u rekening mee houden na een behandeling elektrisch ontharen?

Er zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen, het aantal behandelingen kunnen we niet exact van te voren aangeven aangezien de haargroei per persoon verschilt. Er wordt met u besproken om de hoeveel tijd de behandeling wenselijk is en het niet zelf verwijderen/epileren van de haren die er nog terugkomen.

Ook na het behalen van het gewenste resultaat zal het mogelijk nodig zijn om jaarlijks een of meerdere herhaal behandelingen uit te laten voeren om het resultaat te behouden. Maar zelfs bij ‘definitieve’ ontharing moet u er rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen terug groeien. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bijvoorbeeld door hormonen of medicatie) blijft het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in nieuwe dikkere haren. Garanderen dat er nooit meer haar groeit in het behandelde gebied is dus nooit mogelijk.

Na het ontharen kan de huid wat rood en gezwollen zijn, dit is een normaal verschijnsel.

De volgende adviezen dient u in acht te nemen:

Bovenstaande wordt in het intake gesprek met u besproken, maar mochten er onduidelijkheden of vragen zijn kunt u die ten alle tijden stellen via de mail of telefoon. Bij huidproblemen na de behandeling graag contact opnemen met Irma of Lucie, zo nodig wordt u doorverwezen naar uw huisarts.

Elektrisch onthaar behandeling kan mogelijk vergoed worden door uw ziektekosten verzekering, vraag dit vooraf na bij uw eigen ziektekosten verzekering.