Microdermabrasie

MICRODERMABRASIE

Microdermabrasie is een veilige mechanische peeling waarbij met behulp van Diamant schilfertjes de dode huidcellen versneld verwijderd worden.

wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een veilige mechanische peeling waarbij met behulp van Diamant schilfertjes de dode huidcellen versneld verwijderd worden. In tegenstelling tot een chemische peeling kan bij een microdermabrasie-behandeling de diepte en werking zeer nauwkeurig bepaald worden en zelfs per behandeld gebied aangepast worden. Hierdoor is een microdermabrasie-behandeling uitermate geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld littekens en pigmentatie. Daar een mechanische peeling tevens de aanmaak van collageen en nieuwe huidcellen stimuleert, zijn ook rimpels, het verlies van elasticiteit en beschadigingen door UV-straling met microdermabrasie zeer goed te behandelen. Effectieve huidverjonging is het gevolg.

Een microdermabrasie-behandeling heeft een aantal grote voordelen. Er is geen kans op allergische reacties of littekens en de behandeling is pijnloos. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig met tussenpozen van 10 tot 14 dagen om tot een bevredigend resultaat te komen.

NAZORG

De eerste weken na een chemische of mechanische peeling is uw huid zeer gevoelig voor invloeden van buitenaf. Een goede nabehandeling is dan ook zeer belangrijk en zelfs noodzakelijk. Uiteraard zal ik tevens direct na de peeling uw huid nabehandelen om deze gelijk voldoende voeding en bescherming te geven. Maar hier stopt de nabehandeling niet. Ook thuis dient u deze voedende en beschermende behandeling voort te zetten. Een persoonlijk behandelplan zal opgesteld worden.

Na de behandeling is de huid heel goed in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is het aan te raden om goede producten met hoge percentages werkstoffen te gebruiken. Hierover krijgt u een advies tijdens de behandeling. Omdat de huid nu ook gevoeliger is geworden voor UV-straling is het belangrijk om dagelijks een dagcrème met UV-bescherming (SPF) te gebruiken.

Scroll naar boven