Acne

ACNE

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen wereldwijd. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de een zijn het enkele puistjes, bij de ander is het veel uitgebreider met mogelijk veel impact op de patiënt. Acne kan in sommige gevallen ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen.

sPECIALISATIE

Irma, Lucie en Dewy zijn alle gespecialiseerd in huidproblemen en bezitten de specialisatie ACNE met het officiële vakdiploma. Irma, Lucie en Dewy zijn geregistreerd bij de ANBOS en hebben een AGB code, elke 3 jaar volgen zij verplichte bijscholing bij de Anbos. Om zich nog verder te specialiseren in hun vak blijven zij bezig met opleiding, de meest recente is de basis en vervolgopleiding bij Uconsultancy, waar de meeste lessen verzorgd worden door dermatologen. Hierdoor zijn zij ook beter in staat om huidproblemen te herkennen, behandelen en waar nodig door te verwijzen naar de huisarts. 

OORZAKEN

Acne kan verschillende oorzaken hebben. Het heeft te maken met meerdere factoren zoals hormonale schommelingen, gevoeligheid voor androgene stoffen, stress, erfelijkheid en voedingspatronen. Gevoeligheid voor één of meerdere van bovengenoemde factoren speelt een grote rol. Vandaar dat niet iedereen die in de puberteit komt of een verkeerd eetpatroon heeft ook acne krijgt.

behandeling

Een goede verzorging en huid verbeterende behandelingen verminderen de acne, voorkomen blijvende littekens en brengen de huid weer in balans.
De oplossing en het uiteindelijke verbeteren van een huid met acne bestaat voor de schoonheidsspecialist dan ook uit het bestrijden van de overproductie van sebum (talg) die niet weg kan en het opvolgen door de cliënt betreft het thuisadvies van de dagelijkse huid verzorging.

Na een intakegesprek en huidanalyse (indien gewenst met de Dermaview huidscanner) zal een behandelplan worden opgesteld voor de salonbehandeling en de behandeling thuis. De behandeling van acne kan alleen maar succesvol zijn indien er regelmatig salonbehandelingen worden ondergaan en de huid thuis dagelijks met de juiste producten wordt verzorgd.

Welke behandeling geschikt is voor jou acne huidprobleem is afhankelijk van de oorzaak en de conditie van je huid op dat moment.  Heb je littekens van acne dan is in veel gevallen behandeling mogelijk met heel mooi resultaat.  Keuze uit: Acne behandeling,  Medik8 peeling, Micro Skin-needling of Microdemabrasie. 

Desondanks blijft behandeling van acne moeilijk en zal in sommige gevallen doorverwijzing naar de dermatoloog noodzakelijk zijn.
Bij acnebehandeling is in veel gevallen vergoeding door jouw verzekeringsmaatschappij mogelijk.
Vraag dit vooraf na bij je verzekering.

 

Het is mogelijk dat acne-, camouflage- of ontharingsbehandelingen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Scroll naar boven