Camouflage therapie

Camouflage therapie

Met Camouflage therapie kunt je ongewenste kleurverschillen van de huid met behulp van speciale camouflage crème ongezien maken. Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen behandeld worden met camouflage producten.

Voorbeelden voor camouflage therapie

  • diverse soorten littekens, zoals brandwonden
  • huidaandoeningen waarbij te veel pigment aanwezig is (hyperpigmentaties)
  • huidaandoeningen waarbij te weinig pigment aanwezig is (hypopigmentaties)
  • pigment vlekken
  • melasma (zwangerschapsmasker)
  • vitiligo ( pigment ontbreekt in de huid)
  • vaatafwijkingen zoals wijnvlekken (naevus flammeus)
  • rosacea (couperose/teleangiëctastieën, wisselend erytheem/roodheden, vooral op wangen en neus, soms ook voorhoofd en kin)
  • spataderen
  • tatoeages

Wat houdt de behandeling in?

Er wordt een intake gesprek gehouden betreft jouw wensen en we bekijken dan samen wat de mogelijkheden zijn. Je kunt eenmalig de behandeling in de salon uit laten voeren, (bijvoorbeeld het voor een speciale gelegenheid camoufleren van een tatoeage) of er kunnen 3 behandelingen gepland worden zodat wij jou de techniek leren, na deze 3 behandelingen kun je zelf thuis de behandeling uit voeren.

In de 1e behandeling wordt er gekeken welke kleuren er nodig zijn om de huid te camoufleren, dan zal de camouflage crème en fixatie aangebracht worden, je krijgt meteen tips hoe het zelf aan te brengen. In veel gevallen zijn meerdere lagen crème en fixatie nodig. We hebben meerdere paletten met verschillende kleuren tot onze beschikking, hiermee kunnen we een kleur aanbrengen die het meeste met je natuurlijke huidkleur overeen komt. Wil je thuis de camouflage gaan aanbrengen dan is het nodig dat je de camouflage producten aanschaft, dit wordt met je besproken bij de 1e behandeling.

In de 2e behandeling leer je de techniek van het aanbrengen van de camouflage crème en fixatie, waardoor je deze zelf op de juiste manier kunt aanbrengen op de momenten waarop jij dat wenst. In de 3e behandeling checken wij het resultaat van de door jou aangebrachte camouflage, indien nodig krijg je correctie en tips betreft het aanbrengen van de producten. Het is de bedoeling dat je leert om thuis precies de juiste kleuren aan te brengen zodat je huid er natuurlijk uit blijft zien, het is belangrijk dat de camouflage niet opvalt.

producten

Wij werken met Derma color, deze producten hebben een hoge pigmentpercentage waardoor het mogelijk is om allerlei vlekken te verbergen. De producten zijn water- en veeg-vast en beschermen de huid tegen schadelijke UV-straling. Over het algemeen blijven de camouflage producten de hele dag goed zitten. Indien gewenst kunnen wij de producten voor je bestellen.

Kosten en vergoeding behandeling

Eenmalige behandeling vanaf € 75,00
3 opeenvolgende behandelingen vanaf € 195,00
(prijs afhankelijk van de grootte van het te camoufleren gebied en is exclusief producten die jij nodig hebt om thuis de behandeling zelf uit te voeren)

Voor Camouflage therapie is in veel gevallen een vergoeding door jouw verzekeringsmaatschappij mogelijk.
Vraag dit vooraf na bij je eigen verzekering. Boek je deze behandeling online kies dan bij Medisch schoonheidsspecialist: Camouflage Therapie / Medische Camouflage

Stappenplan aanbrengen Dermacolor camouflage producten

Scroll naar boven