camouflage stappenplan

STAPPENPLAN AANBRENGEN DERMACOLOR CAMOUFLAGE PRODUCTEN
Door de Dermacolor camouflage producten op de juiste manier aan te brengen, blijven de producten de hele dag zitten. Volg wel de onderstaande instructies.

BENODIGDHEDEN

Wattenschijfjes, sponsje, poederdons, kwast, borstel , spatels, zo nodig een stippelsponsje.
Dermacolor producten: Cleansing, lotion, moisturizer crème, camouflage crème, poeder, fixing spray.

VOORBEHANDELING

Voordat de camouflage aangebracht wordt, maakt u de huid grondig schoon. U kunt het beste wattenschijfjes met wat Dermacolor cleansing lotion gebruiken op de plek die behandeld wordt en het aangrenzende gebied. Als de huid daarna te droog is, brengt u een klein beetje moisturizer crème aan en u dept het overtollige met een tissue af.

KLEURKEUZE

Samen hebben we in de salon de kleuren uitgekozen die het beste bij uw huid passen. Uw eigen kleur verandert gedurende het jaar. Wordt uw huid lichter, dan kunt u bijvoorbeeld minder van de donkere kleur aan uw mix toevoegen. Of wordt uw huid donkerder, dan kunt u iets meer van de donkere kleur toevoegen. Kies zo mogelijk bij (natuurlijk) daglicht uit de beschikbare selectie kleuren die u aan gaat brengen. Met de Dermacolor camouflage crème kunt u altijd een andere kleur bijmengen om zo de optimale kleurnuance te krijgen. Zeker als het om het gezicht gaat, zult u altijd moeten mengen. Het is vaak onmogelijk om over een groter gebied met slechts één kleur te werken. Dermacolor geeft door de hoge dekkingsgraad een te vlak resultaat, waardoor kleurnuances verloren kunnen gaan.

APPLICATIE

Om de inhoud van de verpakking zo hygiënisch mogelijk te houden, raden wij u aan om de Dermacolor camouflage crème daar altijd met een spateltje uit te halen. Aangezien er op de handen veel bacteriën zitten die zich in de verpakking kunnen vermeerderen. Als u de make-up bij uzelf aanbrengt, kunt u deze op een doorzichtige spatel mengen of even op de muis van uw vrije hand smeren. Daar wordt het product een beetje warm van en kan dan makkelijker uitgesmeerd en gemengd worden.

De Dermacolor camouflage crème brengt u nu met een licht vochtig sponsje of gewoon met uw vingers op. Breng geen dikke laag aan! Licht drukkend (stempelend) en draaiend werkt u vanuit het midden van de te bedekken plek en laat de camouflage tot 2 centimeter daarbuiten uitvloeien.

Schaduw
Nu hebt u een plek bedekt, maar dat kan in het gezicht een onnatuurlijk effect als resultaat hebben. Het kan nodig zijn om een blos in het gelaat terug te brengen. Hiervoor is kleur D32 zeer geschikt. Dit is een natuurlijke rougekleur die u aanbrengt op het jukbeen en licht door laat lopen richting de slaap. De wenkbrauwen en de mannelijke baardlijn kunnen met een donkere kleur als D40 of een andere toepasselijke tint benadrukt worden. Voor het beste resultaat wordt hiervoor een zgn. stippelsponsje gebruikt.

Afpoederen en Fixeren
Nadat de Dermacolor camouflage crème is aangebracht, komt een andere belangrijke stap: het afpoederen. Als het goed is, heeft u een bijpassende poeder. Gebruik voor een optimaal resultaat echt alleen Dermacolor Fixing Powder, want daarmee wordt de camouflage ook watervast. Voor het aanbrengen gebruikt u een grote kwast en brengt u een ruime hoeveelheid poeder aan. Dit doet u door middel van de poeder van de kwast te tikken vlak boven het te behandelen gebied. U neemt de poederdons, die u het beste tussen de vingers kunt nemen, en drukt de poeder stevig aan. Hiermee krijgt u een langdurig resultaat. Laat het poeder ongeveer 10 minuten intrekken en veeg pas dan voorzichtig het overtollige zo goed mogelijk weg met een zachte borstel of kwast. Het is uitermate belangrijk dat u het poeder lang in laat werken. Pas na enige tijd vindt de maximale binding plaats. Alleen dan wordt de foundation veeg- en watervast.

Om eventuele laatste poederrestanten te verwijderen en voor extra fixatie maakt u een sponsje of tissue heel licht vochtig en dept u voorzichtig het behandelde gebied. Na fixatie is de make-up veeg-vast en vochtbestendig.

Als een laatste stap kunt u Dermacolor Fixing Spray aanbrengen. Met deze fixeerspray zorgt u ervoor dat de make-up nog beter bestand is tegen vegen. Iets wat vooral van belang is in lastige gebieden als de nek of op de handen. Onze fixeerspray heeft zonbeschermingsfactor 20 en zorgt er bovendien voor dat u zelfs kunt zwemmen zonder de camouflage aan te tasten.

Spuit de fixeerspray vanaf circa 30 centimeter steeds vanuit een hoek van 90 graden op het gewenste gebied. Zorg ervoor dat u niet teveel aanbrengt, want daardoor ontstaat er een ongewenste glans.

BIJWERKEN

In principe zou het niet nodig moeten zijn om de camouflage make-up bij te werken. Nadat deze juist aangebracht is, wordt deze vocht bestendig en blijft de hele dag zitten. Als een snelle touch-up toch nodig is, dan kan altijd eenvoudig gedaan worden, maar vergeet niet om ook dan weer poeder te gebruiken!

VERWIJDEREN

Voor de grondige doch vriendelijke verwijdering van de camouflage hebt u één of meer van de removers nodig. Bij allemaal geldt dat u ze na het aanbrengen even in moet laten trekken om dan de make-up bijvoorbeeld met tissues af te nemen. Naspoelen doet u dan met water.

Het Dermacolor Camouflage System kent de volgende removers:
Dermacolor Cleansing Cream – De traditionele vette remover.
Dermacolor Cleansing Milk – Een extra zachte remover die verrijkt is met avocado-olie.
Dermacolor Cleansing Gel – Zeer vriendelijke reiniging.
Dermacolor Cleansing Lotion – Kan zowel voor- als achteraf gebruikt worden.

Zijn er vragen of twijfelt u aan de kleur of het gebruik van de producten? Neem dan contact op via de telefoon of e-mail. Indien nodig maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek en kunnen wij u adviseren welk product voor uw huidtype geschikt is.

Scroll naar boven