Social - Facebook Social - Instagram

Botox, Fillers, Sunekos & Linerase

“Schoonheid is de mooiste versie van jezelf zijn”

Zo mooi uit zien als dat wij ons van binnen voelen. Wie wil dat nou niet! Helaas werkt de natuur daar niet altijd aan mee. Ouder worden zorgt voor rimpels, een slappere huid en  volume verlies in het gezicht. Maar ook ongelijkheden, (acne)littekens of te dunne lippen kunnen een bron van irritatie zijn. Daarnaast groeit het besef dat met alleen crèmes het ontstaan van rimpels niet kan worden tegen gehouden. De vraag naar preventieve behandelingen tegen rimpelvorming groeit dan ook snel. Een behandeling met injectables vormt een uitstekende oplossing, voor zowel jong als oud.


Wat zijn injectables?

In de cosmetische geneeskunde wordt de overkoepelende term ‘injectables’  gebruikt voor behandelingen waarbij vloeistoffen in of onder de huid geïnjecteerd worden. De meest bekende vormen hiervan zijn botuline toxine (Botox) en fillers. In de salon worden behandelingen met injectables uitsluitend door een ervaren BIG-geregistreerde arts uitgevoerd.

Botuline toxine (Botox)

Wat is Botox en waar wordt het voor gebruikt?

Botuline toxine, in de volksmond ook wel Botox genoemd, is een middel dat de spieren tijdelijk ontspant. Met Botox worden met name de rimpels behandeld die door herhaalde spierbewegingen worden veroorzaakt. Bekende voorbeelden hiervan zijn de fronsrimpel tussen de wenkbrauwen, de rimpels op het voorhoofd en de kraaienpootjes.
Botox wordt ook gebruikt bij de behandeling van overmatig zweten (hyperhydrosis). Overmatig zweten van bijvoorbeeld de oksels is een bekend fenomeen en kan veel ongemak veroorzaken.

Wat is het doel van een Botox behandeling?

Een goed uitgevoerde behandeling met Botox zorgt voor een natuurlijke en zachte gelaatsuitdrukking met behoud van de normale mimiek. Dit komt omdat alleen de specifieke spieren die verantwoordelijk zijn voor de rimpels worden ingespoten terwijl de andere spieren gewoon hun werking behouden. Een veelgehoord compliment is: “wat zie je er stralend uit!”

In geval van overmatig zweten zorgt een behandeling met Botox zorgt ervoor dat de zweetproductie tijdelijk gestopt wordt. Het doel is om het zweten sterk te verminderen dan wel compleet te laten verdwijnen.

Hoe verloopt de behandeling?

De arts bespreekt samen met u wat de wensen zijn en stelt een persoonlijk behandelplan op. Vervolgens wordt de huid ontsmet en onder steriele omstandigheden met een ultradun naaldje de Botox in de betreffende spier(en) gespoten. De behandeling is nagenoeg PIJNLOOS! De duur van de behandeling is ongeveer 20 minuten.

Wanneer merk ik effect en hoelang houdt dit effect aan?

Na ongeveer 3 dagen begint de werking van het product in te treden. Na 2 weken is het effect optimaal. De totale werkingsduur bedraagt in het geval van een gezichtsbehandeling ongeveer 4 maanden.

In het geval van een behandeling voor overmatig zweten duurt het effect na de eerste behandeling meestal zo’n 6 maanden. Herhaalde behandelingen zorgen voor een langer aanhoudend effect, tot wel meer dan een jaar.

Is de behandeling wel veilig en hoe zit het met bijwerkingen?

Vele jaren gebruik van Botox hebben aangetoond dat de behandeling veilig is en er nauwelijks bijwerkingen zijn, zowel op korte als op lange termijn. Zoals bij iedere injectie, is het mogelijk dat de huid lokaal rood wordt, er een kleine zwelling of blauwe plek ontstaat. Deze effecten zijn van tijdelijke aard en verdwijnen meestal in de eerste 2 dagen.

Na de behandeling

Dagelijkse activiteiten kunnen na behandeling gewoon hervat worden. Wel wordt aangeraden de eerste paar dagen na de behandeling niet te sporten, in de sauna of onder de zonnebank te gaan. Tevens moet er spaarzaam omgegaan worden met hete douches en het nuttigen van warme of alcoholische dranken.

Fillers

Wat zijn fillers en waar worden ze voor gebruikt?

Fillers zijn een soort gels die plooien en rimpels in de huid kunnen opvullen, volumeverlies kunnen corrigeren en de huid kunnen verstevigen. De gels bestaan uit lichaamseigen stoffen die tevens biologisch afbreekbaar zijn. Belangrijk is dat het om tijdelijke fillers gaat, niet te vergelijken met de problematische permanente fillers.  Er bestaan verschillende soorten fillers, elk geschikt voor een ander doel. Een belangrijke tweedeling is tussen de zogenaamde ‘hyaluronzuurfillers’ (bijv. Glytone, Belotero) en de ‘calcium-hydroxylapatietfiller’ (Radiesse). Fillers kunnen in principe in het gehele gezicht ingezet worden. Daarnaast zijn behandelingen van de hals, het decolleté en de handen mogelijk.

Wat is het doel van een fillerbehandeling?

Fillers zijn veelzijdige producten. Als eerste kunnen met fillers plooien en rimpels die in rust zichtbaar zijn, worden ‘uitgedeukt’. Dit kan zowel om oppervlakkige rimpels gaan (bijv. voorhoofdlijnen, of de verticale zogenaamde rokerslijntjes rond de lippen) als om diepe plooien (bijv. neuslippenplooi of de marionetlijnen onder de mondhoeken).

Ook het inbrengen van volume is een belangrijke indicatie. Met het ouder worden zakken de vetcompartimenten van het gezicht naar beneden, worden de huid en ligamenten slapper en treedt er botresorptie op. Opnieuw volume brengen in cruciale gedeeltes van het gezicht, zoals de jukbeenderen geeft een direct verjongend effect. Ook is het accentueren van de liplijnen en het vergroten van het lipvolume een populaire behandeling.

Tevens kan er met de filler Radiesse een huidverstrakkend effect worden gecreëerd. Dit komt omdat de calcium-hydroxielapatietdeeltjes de lichaamseigen collageenaanmaak stimuleren. Collageenvezels zorgen voor elasticiteit en stevigheid van de huid en gaan langzaam verloren met het ouder worden. Door gebruik te maken van een ‘full face benadering’ met Radiesse is het mogelijk een zogenaamde ‘liquid facelift’ te krijgen. Ook is het mogelijk met Radiesse om contouren van bijvoorbeeld de kaaklijn bij te werken.

Hoe verloopt de behandeling?

De arts bespreekt samen met u wat de wensen zijn en stelt een persoonlijk behandelplan op. Vervolgens wordt de huid ontsmet en onder steriele omstandigheden met een dunne naald of canule de filler geïnjecteerd. Hierna wordt met behulp van massagetechnieken de filler gelijkmatig verspreid of in vorm gebracht.  De meeste behandelingen met fillers verlopen vrijwel pijnloos. Er zijn echter gebieden die meer gevoelig zijn. In dit geval bespreekt de arts met u de opties voor lokale verdoving. De duur van de behandeling is tussen de 30 en 45 minuten.

Wanneer merk ik effect en hoelang houdt dit effect aan?

Het ‘opvullende’ effect van fillers is tijdens de behandeling direct al te zien. Hierdoor is er na één behandeling vaak al een groot verschil zichtbaar!  In het geval van een behandeling met Radiesse is er naast het volume-effect tevens stimulatie van de lichaamseigen aanmaak van collageenvezels. Dit proces heeft tijd nodig en is pas na enkele weken tot maanden zichtbaar.

De tijdsduur dat het effect zichtbaar is, is afhankelijk van het gekozen product en de locatie van de fillers. Een diepe, volume gevende behandeling met Radiesse heeft bijvoorbeeld zeker één jaar effect. Een hele oppervlakkige behandeling met een hyaluronzuurfiller, of een behandeling in een gebied met losmazig beweeglijk weefsel zoals de lippen heeft ongeveer 6-9 maanden effect.

Is de behandeling wel veilig en hoe zit het met bijwerkingen?

In de salon worden uitsluitend tijdelijke fillers gebruikt van de meest vooraanstaande fabrikanten. Radiesse is in 2014 zelfs uitgeroepen tot de meest veilige filler op de markt! De fillers zijn gebaseerd op lichaamseigenstoffen als hyaluronzuur en calcium-hydroxylapatiet en worden na een tijd vanzelf door het lichaam afgebroken. Miljoenen behandelingen wereldwijd hebben aangetoond dat professioneel gebruik van deze fillers veilig is. De kans op (ernstige) bijwerkingen is erg laag. De arts zal u hierover uitgebreider informeren tijdens het intakegesprek.

Zoals bij iedere injectie, is het mogelijk dat de huid lokaal rood wordt, en is er soms sprake van enige zwelling. Ook kan het, met name bij diepere behandelingen, zo zijn dat er een blauwe plek ontstaat. Deze effecten zijn van tijdelijke aard en verdwijnen meestal in de eerste week.

Na de behandeling

Dagelijkse activiteiten kunnen na behandeling gewoon hervat worden. Wel wordt sterk aangeraden de eerste paar dagen na de behandeling niet te sporten, in de sauna of onder de zonnebank te gaan. Tevens moet er spaarzaam omgegaan worden met hete douches en het nuttigen van warme of alcoholische dranken.

Sunekos behandeling

Sunekos is een medische injectable behandeling, maar het is geen filler. Het wordt aanbevolen om de huid tot in de diepte te herstellen. Het product bestaat uit een combinatie van 6 essentiële aminozuren en hyaluronzuur, de voorlopers van collageen en elastine.
Sunekos aminozuur behandeling is geschikt voor het behandelen van:
– Volume verlies
– Rimpels
– Hydratatie
– Acne littekens
– Donkere kringen onder de ogen

Linerase collageen booster

Rond 25 jarige leeftijd beginnen we per jaar 1,5% van ons collageen in onze huid te verliezen, het gevolg is rimpels en huidverslapping. Linerase behandeling werkt op het aanvullen en stimuleren van collageen in de huid.
Linerase is een effectieve anti-aging behandeling met al na 1 behandeling zichtbaar resultaat, afhankelijk van je huidconditie zal een kuur van 2 a 4 behandelingen wenselijk zijn.

Linerase wordt uitgevoerd voor onze cosmetisch arts, is veilig en heeft zo ver bekend geen bijwerkingen. De behandeling bestaat uit ongeveer 50 tot 70 prikjes in de huid, dit wordt als nagenoeg pijnloos ervaren. De behandeling is geschikt voor gezicht, hals en decolleté.

Tarieven

zie tarievenlijst

Tarieven